SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

IŠVYKA Į ANYKŠČIŲ KRAŠTĄ

    Gegužės 12 d. Semeliškių gimnazijos mokiniai kartu su pavaduotoja ugdymui A. Dzikevičiene aplankė legendomis ir padavimais apipintą Anykščių kraštą.

"Žydi, žalia ir gražu"

   Gegužės 27 d. Semeliškių gimnazijos 6, 8, 9 ir 10 klasių mokiniai dalyvavo pilietinėje akcijoje "AŠ UŽ LIETUVĄ". Dovanojo savo gerus darbus Tėvynei, kraštui, gimnazijai.

Akcija "Žiedas Žemei"

   Semeliškių gimnazijoje vyko akcija "Žiedas Žemei". Akciją, skirtą Pasaulinei Žemės dienai, organizavo gamtos mokslų mokytojos: fizikos mokytoja S. Klimovičienė, chemijos mokytoja M. Rašimienė, biologijos mokytoja A. Dzikevičienė.

Išvyka į CERN parodą „Accelerating Science“

   Balandžio 27 d. Semeliškių gimnazijos, 10-12 klasių mokiniai, bei fizikos mokytoja Snieguolė Klimovičienė ir geografijos Aušrelė Kieliūtė, vyko į CERN parodą „Accelerating Science“, kuri vyko Vilniaus universiteto Nacionaliniame fizinių ir technologijos mokslų centre.

,,3:0 VOKIEČIŲ KALBOS NAUDAI“

    Semeliškių gimnazijos mokiniai jau antrus metus dalyvavo Goethe‘s instituto organizuojamame integruotame futbolo ir vokiečių kalbos konkurse ,,3:0 vokiečių kalbos naudai“. Jį inicijavo vokiečių kalbos mokytojas P. Liperskis. Šiemet dalyvavo 2 gimnazijos komandos: 5-os klasės komanda (kl. vadovas P.Liperskis) ir 6-os klasės komanda ,,Samiliai“ (kl. vadovė N.Ustilienė).

"Vokiečių kalba smalsiems tiksliukams"

    Kovo 8 d. Semeliškių gimnazijos vokiečių kalbos mokytojas P. Liperskis ir biologijos mokytoja A. Dzikevičienė buvo pakviesti į Goethe's institutą Vilniuje, kuriame vyko respublikinio konkurso "Vokiečių kalba smalsiems tiksliukams", finalas.

Terbu terbu, gurgu gurgu kviečiam į Kaziuko turgų!

   Kovo 4 d. Semeliškių gimnazijoje, kaip ir daugelyje Lietuvos mokyklų, šurmuliavo Kaziuko mugė. Šiais metais Semeliškių Kaziukas šventė savo 18- ąjį gimtadienį.

Technologijų olimpiada „Ką įdėčiau krašto knygon...“

   Kovo 2 d. Elektrėnų savivaldybės Švietimo paslaugų centre vyko II-asis technologijų olimpiados „Ką įdėčiau krašto knygon...“ turas.

Netradicinė pamoka “Baltasis badas”

   Kai žemę užkloja sniegas, miško žvėrims ir paukščiams sunkiau susirasti maisto, tuomet į pagalbą atskuba žmonės.

IKT taikymas integruotoje pasaulio pažinimo pamokoje "Fizikiniai reiškiniai"

   Vasario 1 dieną Semeliškių gimnazijos 4 klasės mokiniai per pasaulio pažinimo pamoką persikėlė į fizikos kabinetą. Pradinių klasių mokytoja Daiva Šareikienė ir fizikos mokytoja Snieguolė Klimovičienė vedė integruotą pasaulio pažinimo pamoką „Fizikiniai reiškiniai“.

Projektas "Paukštelių globa žiemą"

   Semeliškių gimnazijos 5 klasės mokiniai ir "Jaunųjų gamtos mylėtojų" neformaliojo švietimo grupės nariai vykdo kasmetinį- respublikinį projektą "Paukštelių globa žiemą".

Biologijos pamoka "Roplių pasaulis"

   Gruodžio 14 d. Semeliškių gimnazijos mokiniai ir Semeliškių vaikų darželio ugdytiniai skubėjo į aktų salę, kurioje vyko netradicinė, edukacinė biologijos pamoka - ,,Roplių pasaulis“. Edukacinės pamokos metu dalyviai įdėmiai klausėsi Kauno MB "Reptilis" lektorės pasakojimo apie roplių gyvenimo būdą, išvaizdą, elgseną, maitinimosi ypatumus.

Projektas "Laiko tėkmėje"

   Skuba laiko tėkmė, nešdama dienas, savaites, metus ... Greitai prabėgo 2015 metai, kurie buvo paskelbti etninių regionų metais, baigėsi ir Elektrėnų savivaldybės finansuojamo pilietinio tautinio ugdymo projekto „Laiko tėkmėje“ vykdymas. Semeliškių gimnazijos jaunojo muziejininko nariai, vadovaujami mokytojos Meilutės Rašimienės, organizavo Advento vakaronę. Vakaronės metu gimnazijos bendruomenė susipažino su Lietuvos regionais.

Konkursas "Žiemos pasaka"

   Gruodžio mėnesį Semeliškių gimnazija dalyvavo interjero ir eksterjero puošybos konkurse „Žiemos pasaka“. Buvo nutarta apipavidalinti patalpą, jungiančią naujos mokyklos pastatą su 1962 m. statybos priestatu.

Kalėdinių puokščių paroda

   Metams artėjant į pabaigą, laukiame gražiausių švenčių – šv. Kalėdų ir Naujųjų metų. Norisi pasidžiaugti, pasidalinti, nudžiuginti, nustebint...

Išvyka į Prienų krašto muziejų

   Keturios žvakės ramiai degė ir pamažu tirpo...
   Jau uždegėme ketvirtą Advento žvakę... Dabar degsime žvakutes ant Kūčių, Kalėdų, naujametinio stalo. Švęsdami linksmas šventes, kurdami jaukią aplinką, minėdami išėjusius, džiaugdamiesi kūdikio gimimu, budėdami prie ligonio patalo, norėdami sušilti, pasišviesti, pabūti vieni ar bičiulių rate – mes degame žvakutę.

Dvikalbio dalyko mokymai tęsiasi

   Baigiantis 2015 metams, Vilniuje vyko „CLILiG@Vilnius“ dviejų dienų mokymai vokiečių kaip užsienio kalbos, biologijos ir chemijos mokytojams. Į mokymus buvo kviečiami ir mokyklų vadovai.

SVEIKATINGUMO DIENA

   Lapkričio 20-ąją dieną Semeliškių gimnazijoje vyko Sveikatingumo diena. Joje dalyvavo pradinių klasių mokiniai. 1-4 klasių mokiniai kartu su mokytojomis J. Rusakoviene, I. Rulevičiene, V. Vitkauskaite, D. Šareikiene žiūrėjo trumpus informacinius filmus apie sveiką gyvenimo būdą, juos aptarė.

Integruota pasaulio pažinimo pamoka „ Didžiausia vertybė-sveikata“

   Lapkričio 5 d. Semeliškių gimnazijos 4 klasės mokiniai nekantriai laukė pasaulio pažinimo pamokos. Ji vyko netradicinėje vietoje - biologijos kabinete. Pradinių klasių vyresnioji mokytoja Daiva Šareikienė ir biologijos mokytoja metodininkė Asta Dzikevičienė vedė integruotą pasaulio pažinimo pamoką „Didžiausia vertybė- sveikata“. Jos tikslas –pasikartoti pagrindinius žmogaus kaulus, vidaus organus ir skatinti saugoti savo sveikatą.

Susitikimas su žolininke

   Spalio 27 d. vyko susitikimas su žolininke Birute Martišiene. Susitikime dalyvavo gimnazijos ir miestelio bendruomenė.

Jaunųjų muziejininkų išvyka į Rumšiškes

   2015 metai paskelbti Etnografinių regionų metais. Vykdydami pilietinį tautinį projektą „Laiko tėkmėje“ spalio 21 d., Semeliškių gimnazijos Jaunojo muziejininko būrelio nariai, vadovaujami mokytojos Meilutės Rašimienės, organizavo išvyką į Lietuvos liaudies buities muziejų.

Nuotoliniai mokymai Kalbų dienai paminėti

   Rugsėjo – spalio mėn. Semeliškių gimnazijos anglų kalbos vyr. mokytoja A. Laurynaitienė ir dorinio ugdymo (tikybos) vyr. mokytoja N. Ustilienė dalyvavo nuotoliniuose mokymuose ,,Mokymai Kalbų dienai paminėti. Naujoji mokymosi paradigma- mokomės iš įvairių šaltinių“.

Pilietiškumo pamoka Semeliškių gimnazijoje

   Spalio 22 d. Semeliškių gimnazijoje vyko pilietiškumo pamoka, skirta Konstitucijos dienai paminėti. Netradicinę pamoką, kartu su klasės vadove A. Dzikevičiene, organizavo 1 G klasės mokiniai.

Sporto diena Semeliškių gimnazijoje

   Spalio 15 d. Semeliškių gimnazijoje vyko krepšinio varžybos Semeliškių seniūnės L. Karalevičienės prizui laimėti. Šią šventę organizavo kūno kultūros mokytojas J.Gudeliūnas, jam talkino kūno kultūros mokytoja N. Kučinskaitė.

Pasaulinės psichinės sveikatos dienos minėjimas

   Spalio 10 dieną pasaulyje minima psichinės sveikatos diena. Rūpindamiesi savo fizine sveikata dažnai pamirštame pasirūpinti psichinės sveikatos gerove. O viena be kitos jos yra niekas ir viena su kita labai smarkiai susijusios.

Mokytojų diena Semeliškių gimnazijoje

   Semeliškių gimnazijos 4 G klasės mokiniai (klasės vadovė E. Matonienė) visus mokytojus pakvietė į aktų salę. Šventės pradžioje kaubojų šokį visiems dovanojo mokytojų šokių grupė ( vad. V. Vitkauskaitė). Grojo Elektrėnų meno mokyklos orkestras (vad. V. Stanaitis). Renginį vedė 4 G klasės mokiniai S. Nevedomskaitė ir S. Junevičius.

Ugniagesio profesija

   Rugsėjo 29 dieną 10 klasės mokiniai ir technologijų mokytojos Snieguolė Klimovičienė ir Meilutė Rašimienė, vykdydami technologijų integruoto kurso programą, lankėsi Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Trakų priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje.

Paroda "Derliaus kraitė" Semeliškių gimnazijoje

   Saulėtą rugsėjo 23-iosios rytą, nešini rudens gėrybių krepšiais, gėlių puokštėmis, Semeliškių gimnazijos pedagogai ir mokiniai ruošėsi tradicinei parodai "Derliaus kraitė“. Šią parodą kasmet organizuoja būrelio "Jaunieji gamtos mylėtojai" nariai, vadovaujami biologijos mokytojos A. Dzikevičienės.

Tarptautinis projektas " Mūsų upės "

    2014-2015 m. m. Semeliškių gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė A. Dzikevičienė, vokiečių kalbos mokytojas metodininkas P. Liperskis ir chemijos vyr. mokytoja M. Rašimienė bendradarbiavo su Vilniaus Geothe's institutu. Mokytojai bei mokiniai, lankiusieji šių dalykų integruotą modulį " Aplinka, kurioje gyveni " , dalyvavo įvairioje projektinėje veikloje, konkursuose.

Fizikos bandymai aplink mus

    Respublikinis fizikos kūrybinių darbų konkursas „Fizikos bandymai aplink mus“ atšventė penkerių metų jubiliejų.

Konkursas „Lietuvos gamtininkas“

   Gegužės 8 d. Semeliškių gimnazijos 7 klasės mokinė D. Ustilaitė ir mokytoja A. Dzikevičienė vyko į Kauno zoologijos sodą. Jame vyko 5-8 klasių respublikinio mokinių gebėjimų konkurso „Lietuvos gamtininkas“ II- asis etapas.

Konkursas " Mūsų eksperimentas"

   "Ateitis - gamtos ir technologijų moksluose," - sakė Loreta Žadeikaitė, Švietimo ir mokslo ministerijos Pagrindinio ir vidurinio ugdymo skyriaus vedėja.

KUO BŪSI „UŽAUGĘS“?

   Tai matyt pats svarbiausias ir pats įdomiausias klausimas, kylantis dar vaikystėje. Apie vaikų ateitį pasvajoja ne tik tėvai, seneliai, bet ir patys vaikai fantazuoja, ką jie veiks, kai bus tokie, kokie dabar yra jų tėvai. Turbūt dar nepamiršote, kaip žaidėte „ namais “ ir svajojote užaugę būti mamomis ir tėčiais. Greičiausiai berniukai planavo vairuoti bet kokią vairą ir ratus turinčią transporto priemonę, o merginos – būti mokytojos, aktorės, dainininkės. Turbūt viskuo vaikystėje teko pabūti. Bent jau žaidžiant vaikiškus žaidimus ar savo fantazijose.

AKCIJA ,,DAROM“

   Balandžio 24-osios vėjas gairino ne tik akcijos ,,Darom“ dalyvių veidus, bet ir po laukus, miškų pakraščius, pakeles nešiojo popieriaus, plastiko šiukšles. O šiukšlių šiemet užderėjo gausiai!

Sferinis kinas Semeliškių gimnazijoje

    Balandžio 17 d. į gimnaziją atvyko mobilus planetariumas. Sferinio kino demonstravimas organizuotas siekiant skatinti mokinius domėtis naujovėmis, reiškiniais, vykstančiais Žemėje ir Visatoje. Sferinės projekcinės sistemos pagalba 5 metrų skersmens kupolo viduje išgaunamas neįtikėtinas trimatis vaizdas. Ant vidinių kupolo sienų labai tikroviškai atrodė Visatos sukūrimo reiškiniai, medžių gyvenimo paslaptys, animaciniai herojai.

Dailės terapija

   Balandžio trečią ir ketvirtą savaitę Semeliškių gimnazijos pirmų – penktų klasių mokiniai dailės ir laisvų pamokų metu susipažino su dailės terapija. Integruotas dailės pamokas jiems suorganizavo gimnazijos psichologė Aida Rakauskienė bei klasių auklėtojos.

Netradicinė biologijos pamoka

   Tikriausiai ne kartą kiekvienas bandė įsivaizduoti, kas slepiasi po plona žmogaus oda. Kovo 25 d. 10 - 12 klasių mokiniai lydimi mokytojų A. Dzikevičienės, M. Rašimienės, A. Laurynaitienės lankydamiesi unikalioje „BODY WORLDS VITAL“ žmogaus kūno parodoje įminė šią mįslę.

Žemės diena

   Semeliškių gimnazijoje kovo 20 d. vyko renginys skirtas Pasaulinei žemės dienai ir Pasaulinei vandens dienai (kovo 22 d.) Į gimnazijos koridorių, kurio grindys buvo nutiestos raudonu kilimu, o kabinetų durys išpuoštos mėlyno popieriaus vandens lašais su lietuvių liaudies priežodžiais ir patarlėmis apie vandenį, rinkosi visa gimnazijos bendruomenė.

Kovo 11- oji Semeliškių gimnazijoje

   Mūsų Nepriklausomybei – jau 25-eri! Semeliškių gimnazija Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-ąsias metines paminėjo įvairiais renginiais ir akcijomis.

Semeliškių Kaziukas

   Kovo 6 d. Semeliškių gimnazijoje jau 17-ą kartą šurmuliavo Kaziuko mugė. Tai pati smagiausia pavasario šventė į kurią susirenka ne tik gimnazijos mokinai ir mokytojai, bet ir miestelio gyventojai. Mugę tradiciškai organizavo „Jaunojo muziejininko“ būrelio nariai ir vadovė Meilutė Rašimienė. Mugės dalyviai galėjo ne tik pirkti ir parduoti, bet ir varžytis įvairiose rungtyse.

Konferencija „Vokiečių kalba vienija“

   Kovo 7-8 dienomis Semeliškių gimnazijos mokytojai: biologijos mokytoja metodininkė Asta Dzikevičienė, chemijos vyr. mokytoja Meilutė Rašimienė ir vokiečių kalbos mokytojas metodininkas Povilas Liperskis, dalyvavo tarptautinėje vokiečių kalbos mokytojų ir dėstytojų konferencijoje „Vokiečių kalba vienija“, kurią organizavo Gėtės institutas.

INICIATYVA: Mūsų Nepriklausomybei - jau dvidešimt penkeri!

   Kartu su Lietuva augusi karta – moksleiviai ir studentai – norėdami suvienyti jaunimą ir Lietuvos visuomenę, inicijavo akciją, skirtą 25 - ajam dabartinės mūsų valstybės gimtadieniui.

Dalyvaujame Lietuvos Nepriklausomybei paminėti skirtoje akcijoje „Lietuvai ir man“

   Vasario 10 d. mūsų gimnazijos bendruomenė įsijungė į Lietuvos Nepriklausomybei paminėti skirtą akciją „Lietuvai ir man“ ir pradėjo pinti trispalves – geltonos, žalios ir raudonos spalvos – apyrankes. Iki kovo 11 d. jas nuvešime į Nacionalinę dailės galeriją ir pasinaudosime galimybe nemokamai apsilankyti muziejuose.

Sukas laiko ratas

   Sukas laiko ratas: metus pradedame Adventu, Kalėdomis, o užbaigiame Trimis Karaliais. Vienus renginius keičia kiti.

Pradinių klasių pirmo pusmečio veiklos apžvalga

   Lyg akimirka prabėgo šiltas, spalvingas ruduo, kuris džiugino ne tik gamtos grožiu, bet ir turiningų renginių gausa. Įsibėgėjo ir švelni, šykščiai sniego paberianti žiema. Baigėsi pirmasis mokslo metų pusmetis. Semeliškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai aktyviai dalyvavo įvairiuose renginiuose, edukacinėse programose, akcijose, išvykose.

Pilietiškumo pamoka - "Sausio 13-oji. Laisvės kaina"

   Semeliškių gimnazijoje 2015 m. sausio 13-ają, Laisvės gynėjų dieną pradėjome 8 val., mokyklos languose uždegdami atminimo žvakutes ir dalyvaudami respublikinėje akcijoje "Atmintis gyva, nes liudija". Akcijoje dalyvavo visa mokyklos bendruomenė. Languose uždegtos žvakelės simbolizavo kruvinosios nakties laužų šviesą.

Kalėdų belaukiant

   Šventinis laikotarpis Semeliškių gimnazijos jaunųjų miško bičiulių neformaliojo ugdymo grupei, vadovaujamai mokytojos Snieguolės Klimovičienės, buvo kupinas įspūdžių ir renginių. Jaunieji miško bičiuliai įsitraukė ne tik į mokyklos veiklą, bet aktyviai dalyvavo ir visuomeniniuose renginiuose.

Profesinis veiklinimas

   Nacionalinės karjeros savaitės „Kam to reikia?“ metu, kurios globėja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė, turėjome galimybę aplankyti Kauno orlaivių techninės priežiūros servisą (KAMS) - Kaunas Aircraft Maintenance Services.

Žvilgsnis į Adventą

   Gruodžio 14 - ąją dieną, Elektrėnų pradinėje mokykloje vyko adventinė popietė ,,Žvilgsnis į Adventą". Joje dalyvavo Elektrėnų dekanato mokyklų 4 - 5 klasių mokiniai. Senųjų Trakų seserys vienuolės Regina ir Aurelija papasakojo apie vienuolyno gyvenimą, Advento liturginį laikotarpį, išmokė naujų giesmių. Agapėje visi vaišinosi atsivežtinėmis vaišėmis, bendravo su seserimis vienuolėmis.

Šaltinio vanduo skaidrus kaip ašara?

   Lapkričio 25 d. vienuoliktoje klasėje vyko integruota dalyko ir užsienio kalbos mokymo pamoka. Jos tema: „Šaltinio vanduo skaidrus kaip ašara?“.

Senoviniai stalo žaidimai

   Žaidimai sugrąžina į vaikystę, suteikia džiaugsmo, ugdo kūrybiškumą, įkvepia naujiems iššūkiams. Senoviniai stalo žaidimai kviečia sugrįžti į praeitį, prisiminti istorijos žinias, nuvykti į tolimą pasaulio kraštą.

Paroda - konkursas "Eko krepšelis"

   Lapkričio 7 dieną mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo parodoje – konkurse „Eko krepšelis“, kurią organizavo Lietuvos edukologijos universiteto gamtos, matematikos ir technologijų fakulteto technologijų ir technologinio ugdymo katedra.

Susikaupimo pamoka „Vėlinių žvakutės šviesoje“

   Štai ir vėl dvylikos mėnesių rate sustoja senelis Lapkritis. Pačiomis pirmomis mėnesio dienomis malda, mintimis, prisiminimais, pabūname kartu su išėjusiais į amžinybę.

Netradicinė pamoka „Senojoje kibininėje“ Trakuose.

   Spalio 24 dieną Semeliškių vidurinės mokyklos 10 klasės mokiniai kartu su technologijų mokytojomis – Snieguole Klimovičiene ir Meilute Rašimiene lankėsi Trakų „Senojoje kibininėje“. Edukacinis užsiėmimas vyko tikroje totoriškoje jurtoje, kuri tą žvarbią dieną buvo jaukiai pakurenta.

Rudens gėrybių ir puokščių paroda

   Semeliškių vidurinėje mokykloje rugsėjo 29 d. - spalio 2 d. vykusi tradicinė "Rudens gėrybių ir puokščių paroda" džiugino visus mokinius ir mokyklos darbuotojus.

Dvikalbis dalyko mokymas

   Rugpjūčio 25 – 26 dienomis Klaipėdoje Simono Dacho namuose vyko seminaras, kurį organizavo Vilniaus Goethe‘s institutas chemijos, biologijos ir vokiečių kalbos mokytojams apie integruotą dalyko ir užsienio kalbų (IDUKM) mokymą.

Patyčių ir smurto prevencijos programą OLWEUS

   Semeliškių vidurinės mokyklos bendruomenė pradėjo vykdyti patyčių ir smurto prevencijos programą OLWEUS. Šiuo metu mokykloje vyksta anoniminė elektroninė mokinių apklausa bei visų dirbančiųjų mokykloje mokymai. Tikimės, kad programos vykdymas padės sumažinti patyčias mokykloje.

Lietuvos moksleiviams – akcija „Mąstau. Rūšiuoju. Gyvuoju!”

Jaunimo socialinės įtraukties tyrimas

   Lietuvai rengiantis pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai šių metų antrąjį pusmetį, valstybė yra iškėlusi jaunimo politikos prioritetą ir įvardijusi tikslą, kurio kryptingai sieks visus pusę metų. Lietuvos jaunimo politikos prioritetas - niekur nedirbantys, nesimokantys ir mokymuose nedalyvaujantys jauni žmonės. Svarbu išaiškinti geriausiai 14-29 metų jaunų žmonių poreikius atitinkančias priemones, kurios padėtų jauniems žmonėms aktyviai veikti visuomenėje. Tam yra parengtas elektroninis klausimynas, kurį užpildyti yra kviečiami visi jauni žmonės. Pildydami klausimyną, Jūs tiesiogiai prisidedate prie Europos Sąjungos jaunimo politikos formavimo. Klausimyną galite rasti šiuo adresu:
https://docs.google.com/forms/d/1FNZeGubVi2KJzSqbVkH4oud5TvKbezgku0Q-7TPC8Co/viewform

Ugdymas karjerai

    Semeliškių vidurinė mokykla dalyvauja 2 metų trukmės respublikiniame projekte "Ugdymo karjerai ir stebėsenos modelių sukūrimas ir plėtra bendrajame lavinime ir profesiniame mokyme". Mokykloje sudaryta šio projekto koordinacinė grupė, kurios sudėtyje yra mokytojai: Aušrelė Kieliūtė - karjeros koordinatorė, Asta Jakonienė - psichologė, Teresa Seržantovič - socialinė pedagogė, Meilutė Rašimienė ir Snieguolė Klimovičienė - tecnologijų mokytojos ir klasių vadovės. Šio projekto metu didelis dėmesys bus skiriamas savęs pažinimui, profesijų pasaulio pažinimui, profesiniam orientavimui, karjeros kompetencijų ugdymui. Vyks individualios ir grupinės konsultacijos, mokymai. Mokykloje lankysis ir dirbs karjeros konsultantė iš Elektrėnų švietimo paslaugų centro Giedrė Užkurėnaitė. Daugiau informacijos galima gauti mokyklos Profesinio orientavimo centre, projekto "Ugdymas karjerai" interneto svetainėje adresu http://www.mukis.lt/lt/pradzia.html.
Nuorodos

Švietimo ir mokslo ministerija

Švietimo informacinių technologijų centras

Švietimo ir mokslo ministerija

Lietuvos mokinių parlamentas

Profesinis orientavimas

Vaikų privatumas internete

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras

Ugdymo plėtotės centras