SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Kas vyksta šiame paveiksle?

Išvyka į Molėtus
   Kovo 28 dieną 7 klasės mokiniai dalyvavo MO muziejaus edukaciniame renginyje „Kas vyksta šiame paveiksle?“. ,,Pažvelk, o tada pažvelk dar kartą“, – sako Philipas Yenawine’as, vizualinio mąstymo strategijos pradininkas.
   Edukatorė Viola Klimčiauskaitė pasitelkusi įvairias užduotis septintokams padėjo sukurti savo pačių „tiesą“, apibūdinančią meno kūrinį. Kadangi kiekvienas dalyvis paveikslus mato skirtingai, užsiėmimo pradžioje dėmesys buvo sutelktas į objektyvius meno kūrinį apibūdinančius faktus: formą, kompoziciją, spalvą, medžiagas. Vėliau aptariamos subjektyvios moksleivių siūlomos kūrinio interpretacijos. Užsiėmimo organizatorė, atsižvelgusi į dalyvių amžių, grupės dinamiką, parinko vieną iš kelių galimų užsiėmimo scenarijų ir prie jo priderino žaidimus įvairiems žiūrėjimo ir koncentravimosi tikslams pasiekti. Šis edukacinis užsiėmimas skirtas patyrinėti meno kūrinius dar nepažintais būdais. Užsiėmimo metu mokiniai buvo raginami meno kūriniuose pastebėti ir įvardinti kuo daugiau detalių, užrištomis akimis išgirsti porininko sakomą informaciją, atpažinti ir analizuoti savo jausmus, žvelgiant į modernaus meno kūrinius susieti juos su savo asmeniniu patyrimu. Septintokai smagiai ir aktyviai praleido laiką, edukacija leido patirti, kad meno kūriniai padeda reflektuoti savo emocines būsenas ir įsijausti į kito žmogaus poziciją.
   Šiuo metu MO muziejaus didžiojoje salėje veikianti paroda atveria pamatinę dviejų miestų – Vilniaus ir Kauno - priklausomybę, kaip jie formavo vienas. Lankytojai kviečiami susimąstyti, ką reiškia būti polio gyventoju – kauniečiu ir vilniečiu, kaip kuriama miesto gyventojo tapatybė, jos tikrumas, išskirtinumas, autonomiškumas, stereotipai ir mitai.


Išvyką organizavo lietuvių kalbos mokytoja J. Lėlienė