SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

SPORTAS- GYVENIMO AISTRA

Išvyka į Molėtus
   Kaip svajonei suteikti sparnus, kad ji taptų gyvenimo realybe? Kokius iššūkius įveikti, kad mėgstama veikla taptų kasdieniu darbu? Kaip tapti sporto entuziastu ir nenuleisti rankų, kai būna sunku? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymų ieškojo Semeliškių gimnazijos mokiniai.
   Jaunieji muziejininkai, vadovaujami būrelio vadovės Meilutės Rašimienės, pratęsė susitikimų ciklą ir spalio 21 d. organizavo susitikimą su sporto meistru, fizinio ugdymo mokytoju Juozu Gudeliūnu. Mokytojas Juozas pristatė sportinės veiklos kelią, prasidėjusį vaikystėje ir tebesitęsiantį iki šių dienų, sporto iššūkius, valios ugdymą, kantrybę. Irklavimas, bėgimas, krepšinis, dviračių sportas, futbolas, slidinėjimas...Šį sąrašą dar būtų galima tęsti, nes mokytojas turi atskyrius įvairiose sporto srityse.
   Spalio 11-29 dienomis gimnazijos muziejuje veikė Juozo Gudeliūno ir 8 klasės mokinio Roko Raulušonio sporto veiklos paroda. Rokas dar tik skinasi kelią į karate olimpą, dalyvauja varžybose, stovyklose, kuria savo sėkmės istoriją, o mokytojas Juozas sukaupė ne tik meistriškumo patirtį, bet ir didžiulę apdovanojimų kolekciją, kurios eksponavimui jau reikia didesnių nei muziejus patalpų. Tad parodos lankytojai išvydo tik dalį sporto trofėjų.
   Jaunieji muziejininkai mokytojui paruošė siurprizą. Pristatė skaidres, kuriose buvo užfiksuotos pačios įvairiausios ir netikėčiausios gyvenimo akimirkos, vaizduojančios sporto pergalių džiaugsmą, jaunystės polėkį, asmeninių švenčių šilumą, renginių organizavimą. Juozas Gudeliūnas įdomiai ir nuoširdžiai pasakojo apie fotografijas, įvykius, žmones, prisiminė kaip mokslus krimto su krepšininku R.Kurtinaičiu, varžėsi su krepšininku S.Jovaiša, atskleidė irklavimo vairininko darbo subtilybes.
   Susitikimas paneigė patarlę ,,Savame krašte pranašu nebūsi“. Juozas Gudeliūnas garsina ne tik Beižionių kraštą, bet ir Lietuvos vardą. Įdomūs žmonės gyvena šalia mūsų, tik atraskime juos ir prakalbinkime.


Nijolė Ustilienė