SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Lapkritis – žiburėlių metas...

Išvyka į Molėtus
   Lapkričio tamsą ir darganą praskaidrino šviesos instaliacijos, įdomūs skaitymai, šviečiantys Tolerancijos dienos žiburėliai...
   Semeliškių gimnazijos Pastrėvio skyriuje Šiaurės šalių literatūros savaitė priminė pasakišką metą-jis buvo kuriamas šviesos instaliacijų ir įdomiųjų skaitymų metu. Šioje akcijoje kasmet mus pakviečia dalyvauti bibliotekininkė D.Kananavičienė. Vyresnieji vaikučiai klausėsi mokytojos Viktorijos skaitomos Astrid Lindgren knygos „Naujos Emilio išdaigos“ ištraukų, linksmai diskutavo apie berniuko krečiamas išdaigas ir apie tai kaip mes reaguojame į kitų išdaigas, ir kaip į mūsų šėliones reaguoja kiti. Prisiminėme ir naujas grupės knygeles, kurios ypač džiugina prieš miegelį. Darydami bendrą kūrybinį projektą kartu su mokytojos padėjėjomis A. Ramoniene ir J. Apanavičiene kalbėjomės, kas yra šiaurė, kuo ypatingas Kalėdų laukimas, ką mes galime nuveikti kartu. Žinoma, kilo ir įdomių klausimų: kodėl baltos šiaurės meškos, kodėl puošiame eglutę, o ne vyšnią, kodėl žmonės rašo knygas mūsų kalba ir pan... Išties džiugina vaikų žingeidumas ir išradingumas. Patys mažiausieji su mokytoja L. Apanavičiene taip pat dalyvavo šviesų rytmečiuose, kur klausėsi kūrinių įrašų.
   Lapkričio 16-ąją minėjome Tolerancijos dieną. Kurdami šių metų simbolį- žibintą, su vyresniais vaikučiais daug kalbėjomės apie žmonių bendravimą- namuose, darželyje, įvairioje aplinkoje. Diskutavome, koks būna žmonių elgesys; koks elgesys mums patinka, o koks ne? Ryto rato metu kalbėjomės, ar visi esame vienodi- ūgiu, plaukų spalva, elgesiu. Kokie būna kiti žmonės ir ar mes visada gražiai elgiamės vieni su kitais. Siuntėme vieni kitiems gražius linkėjimus ir sveikinomės „meškino glėby“, nes šis mums dažniausiai padeda išspręsti visus nesutarimus.
   Gaminome ne tik asmeninius žibintus, bet kūrėme ir bendrus grupės žiburėlius. Mažyliai juos nudažė trimis skirtingomis spalvomis. Žinoma, vaikai atkreipė dėmesį, o kodėl skirtingos spalvos: juoda, balta ir raudona? Todėl aptarėme ne tik elgesį, emocijas, bet dar kartą prisiminėme, jog ne tik atrodome skirtingai, bet kiekvienas ir jaučiamės kitaip. Įžiebę žibintus, vaikams papasakojome istoriją apie tai, kad mus subūręs šviesos žiburėlis skleidžia ne tik šviesą, bet ir gėrį. O būdami geri žmonės tampa laimingi.
   Tad būkime vieni kitiems geri, būkime laimingi!


Mokytoja Viktorija Juknevičienė