SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Pamoka su universiteto dėstytoju

Išvyka į Molėtus
   Šiais metais Vilniaus universiteto (VU) Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) dekanatas kartu su dėstytojais inicijuoja projektą „Pamoka su universiteto dėstytoju“. Projekto tikslas – parodyti, kad mokslas nėra nutolęs nuo mokyklos, kad jis yra įdomus bei suprantamas mokiniams.
   Spalio 17, 18 dienomis 10 – 12 kl. mokiniai turėjo galimybę mokytis matematikos subtilybių su VU dėstytojais. Pirma pamoka vyko su dėstytoja, karjerą mokslo kelyje pradėjusia nuo darbo mokykloje doc. dr. Roma Kačinskaitė. Dėstytojos pamokoje mokiniai bandė atsakyti į klausimą „Ar visada 2+2=4?“.
   Vėliau Vilniaus universiteto matematikos dėstytojas ir mokslininkas asist. dr. Vytenis Šumskas mokinius susipažindino su aukštosios matematikos taikymu moderniajame pasaulyje, pateikadamas tarpdisciplininius pavyzdžius iš fizikos, chemijos, biologijos ir IT sričių.
   Na ir galiausiai Vilniaus universiteto vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Giedrius Alkauskas, kompozitorius, muzikologas, poetas paskutiniu metu dėstęs kursą Muzika ir matematika. Jo pamokoje buvo pasakojama apie panašius uždavinius langeliais padalintoje lentoje – išspręstus ir dar ne.
   Paprasčiausiai, gražių matematikos uždavinių yra tiek daug, jog kiekvienas, turintis tiksliesiems mokslams gabumų ir daug smalsumo, jau dabar gali tapti atradėju. Pasirodo nevisada 2+2=4.


Karjeros specialistė Asta Arbačiauskaitė - Dijokienė