SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Sveikos mitybos piramidė Semeliškių gimnazijos priešmokyklinukams

Išvyka į Molėtus
   Sveikas maistas – sveikas vaikas. Niekas nepaneigs, kad mityba – svarbiausia sveikos gyvensenos dalis. Semeliškių gimnazijos Priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtiniai su Visuomenės sveikatos specialiste vasario 29 dieną mokėsi sveikos mitybos pagrindinių taisyklių, vaikai susipažino su Mitybos piramide.
   Maisto piramidė – paprastas ir populiarus būdas parodyti, koks turėtų būti mūsų racionas, porcijų dydis ir proporcijos – subalansuota, sveika mityba, kuri pabrėžia maisto produktų įvairovę, maistinių medžiagų, vitaminų, mineralų kiekį.
   Vaikai dainavo daržovių dainelę, diskutavo apie savo mėgiamus patiekalus, pasakojo, ką mėgsta valgyti, dėliojo sveikos mitybos piramidę, skirstė produktus pagal naudingiausius ir dažniausiai vartojamus, rečiau vartojamus bei piramidės viršūnėje esančius saldžiausius ir nesveikiausius produktus. Taip pat priešmokyklinukai noriai dalyvavo sveiko maisto viktorinoje ir atsakinėjo į klausimus per kuo greitesnį laiką.
   Pamokėlės pabaigoje vaikai spalvino vaisius bei daržoves, taip įsimindami, kad svarbu ragauti kuo daugiau skirtingų spalvų produktų bei nepamiršti saikingumo ir įvairovės.


VS specialistė Aurelija Kuzmičienė