SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

PDR atgarsiai

Išvyka į Molėtus
   XXXIV tarptautiniame literatūros festivalyje „Poetinis Druskininkų ruduo 2023“ dalyvavo III gimnazijos klasės mokinė Miglė Ašmenaitė, lydima lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Kristinos Bačiulienės.
   Susipažinome su per metus išėjusiomis lietuvių autorių ir verstinėmis knygomis rugsėjo 29 d. Poetai Mantas Tamošaitis ir Mantas Toločka, leidyklos „Slinktys“, „Kauko laiptai“, poetas Antanas A. Jonynas anonsavo knygų turinius, išskyrė būdingus bruožus. Vakare klausėmės Lietuvos ir užsienio poetų, PDR svečių, skaitymų, jaunųjų poezijos, diskutavome su poetais apie naująsias eilėraščių kūrimo tendencijas, temas, formą, stilių. Savo eiles skaitė ir M. Ašmenaitė.
   Poezija liejosi ir kitą dieną: skaitė poetai, svečiai iš užsienio, ES programos „Kūrybiška Europa“ platformos VERSOPOLIS dalyviai eilėraščius deklamavo savo kalba, vertėjai juos perskaitė lietuviškai. V. K. Jonyno galerijoje apžiūrėjome dailininko, poeto Gvido Latako medalių parodą. Laisvu nuo skaitymų metu pasivaikščiojome „Ledo arenoje“, kur įspūdį padarė neįprasta erdvė.
   Iškilmingame baigiamajame vakare buvo įtekta Jotvingio premija Gvidui Latakui už savitą šiuolaikinę mitologiją, nepagražintą kalbinę tikrovę, poetinę žaismę ir įtraukiančias literatūrines peripetijas poezijos knygoje „Salos“, kurią 2022 m. išleido asociacija „Slinktys“, ir Jaunojo jotvingio premija Birutei Grašytei-Black už labai įtaigų poetinį pasaulį, taupų ir talpų žodį debiutinėje knygoje „Sumokėjau alyvmedžio lapais“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2022).
   Festivalio metu buvo įdomu ir malonu bendrauti su poetais, dalintis įžvalgomis, kilo naujų idėjų.


Kristina Bačiulienė