SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Europos kalbų mokymosi svarba

Išvyka į Molėtus
   Apskaičiuota, kad šiuo metu Europoje vartojama maždaug 400 kalbų, įskaitant regionines kalbų atmainas, imigrantų bendruomenių ir gestų kalbas
   Daugiakalbystė ir jos puoselėjimas yra vienas iš pagrindinių Europos Sąjungos (ES) principų. Galvojantiesiems, kad puikiai mokant angliškai pavyks įsilieti į daugiakultūrę komandą ir plėtoti ryšius su įvairiomis šalimis, neretai tenka nusivilti. Štai verslo įmonės, dirbančios su vokiškai kalbančių šalių piliečiais, akcentuoja, kad vokiečių kalbos vartojimą ten lemia kultūriniai ypatumai. Tas pats pasakytina ir apie italų ar prancūzų kapitalo įmones, kuriose nepakanka tik gerai mokėti angliškai – reikalingos ir kitų kalbų kompetencijos, atitinkamų šalių kultūrų ir įpročių pažinimas.
   Lapkričio 15 dieną ilgametę patirtį sukaupusi vokiečių kalbos vertėja Rasa Pašiūnienė diskutavo su Semeliškių gimnazijos abiturientais apie vokiečių kultūrą, įpročius ir kalbos subtilybes. Pašnekovė dalinosi savo karjeros kelio vingiais ir įspūdžiais kuriuos patyrė keliaudama per pasaulį.
   Vokietija yra viena iš svarbiausių Lietuvos prekybos partnerių ir viena didžiausių investuotojų. Kelias kalbas mokantys absolventai ar studentai darbdavių yra išgraibstomi labai greitai – ypač jei jiems jau yra tekę dalyvauti mainų programose ir iš arti susipažinti su studijuojamos kalbos šalių ar regiono kultūra, žmonių mentalitetu. Pasak R. Pašiūnienės, Europos kalbų mokėjimas užtikrina geresnes galimybes susirasti darbą ir atveria laisvę keliauti bei gilinti tarpkultūrines jaunų žmonių kompetencijas.


Karjeros specialistė Asta Arbačiauskaitė - Dijokienė