SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Sėkmingai įgyvendintas projektas „Mokausi gyventi sveikai – be priklausomybių“

Išvyka į Molėtus
   Elektrėnų savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos 2023 m. finansuotas projektas „Mokausi gyventi sveikai – be priklausomybių“ buvo sėkmingai įgyvendintas Semeliškių gimnazijoje. Visuomenės sveikatos specialistė, kartu su gimnazijos bendruomene, įvykdė mokinių sveikatai žalingos elgsenos prevencijos užsiėmimus. Visi 5-12 klasių mokiniai dalyvavo mokymuose apie elektroninių cigarečių žalą organizmui, sužinojo, kas sukelia priklausomybes, koks kenksmingas ir nuodingas yra psichoaktyvių medžiagų poveikis.
   Pasitelkiant įsigytas vaizdines priemones, klasės sukūrė savo interaktyvius „Rūkymo žalos“ modelius – magnetinės lentos pagalba kiekvienas mokinys kūrybingai pademonstravo savo žinias apie priklausomybes. Tai leido sukurti kiekvienai klasei vis kitokį portretą iš magnetų. Mokiniai diskutavo, gilino supratimą apie priklausomybių poveikį ne tik fizinei, bet ir psichinei, socialinei, materialinei gerovei.
   Moksleiviai vieningai sutarė, jog elektroninės cigaretės yra kenksmingos ir sukelia pavojų aplinkiniams. Tikimės, kad projektas turės tęstinumą ir ateityje, bei padės suvaldyti priklausomybių riziką gimnazijoje, didinant moksleivių žinias apie sveikatą.


Parengė: Visuomenės sveikatos specialistė Aurelija Kuzmičienė