SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPSIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJA
Neįgaliems

Civilinės saugos pamoka

Išvyka į Molėtus
   Lapkričio 6 d. startavo VRM informacinis civilinės saugos projektas, skirtas I-IV gimnazijos klasių moksleiviams. Šio projekto metu buvo pasirinkta 31 mokykla, esančios teritorijose savivaldybių, nutolusių 100 km spinduliu nuo Astravo atominės elektrinės.
   Semeliškių gimnazija buvo atrinkta ir dalyvavo šiame projekte. Lapkričio 21 d. gimnazijoje lankėsi Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos specialistas P. Rinkevičius kartu su projekto atstovėmis. Lektoriai aiškiai ir interaktyviai perdavė mokiniams svarbiausias žinutes: kokiu būdu būsime informuoti apie įvykusią stichinę nelaimę, kaip elgtis išgirdus perspėjimo sirenas, kur yra artimiausi kolektyvinės priedangos statiniai, į kuriuos iš savo įprastos aplinkos, tarkime, namų ar mokyklos, gali tekti evakuotis, kaip pasiruošti nelaimei iš anksto – kaip susidėti išvykimo krepšį, apgalvoti šeimos planą.
   Pamokos metu mokiniai turėjo galimybę išbandyti virtualios realybės akinius. Juos užsidėję, moksleiviai pateko į namų aplinką, kurioje per labai trumpą laiką turėjo susigaudyti, ką turi daryti, naudodami žinias, kurių įgijo paskaitos ir viktorinos metu bei pristatinėjant išvykimo krepšį. Taip pat galėjo panešti išvykimo krepšį, kuris svėrė daugiau nei 30 kg.
   Dabar, kai gyvename sąlyginai ramiomis sąlygomis, pats tinkamiausias metas apie tai kalbėtis.


Informaciją pateikė: direktorė A. Dzikevičienė