SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJA
Trakų g. 73, Semeliškės, Elektrėnų sav.; į.k. 190664977; semeliskes@gmail.com; tel (8 528) 32 537

PRADŽIA
STRUKTŪRA IR KONTAKTAI
ADMINISTRACINĖ INFORMACIJA
KORUPCIJOS PREVENCIJA
VEIKLOS SRITYS
GALERIJOS ARCHYVAS
Neįgaliems



Būsimų pirmokų tėvelių žiniai

   2023–2024 mokslo metais pirmosios pamokos skambutis suskambės 280 pirmokų, kurie mokysis įvairiose savivaldybės švietimo įstaigose.

Mokslo metų užbaigimo šventė

   Birželio 22-oji. O kaip mes jos laukėme, juk tai 2022/2023 m.m. pabaiga!!! Tai tikra šventė, ypač dešimtokams. Pagal ilgametę tradiciją mokslo metų pabaigos šventę organizuoja devintokai.

Scenos meno ir dramos metodų taikymas neformaliame ugdyme su jaunimu

   Tarptautiniai mokymai „Scenos meno ir dramos metodų taikymas neformaliame ugdyme su jaunimu“ vyko 2023 m. birželio 12 - 17 dienomis Maynooth'o miestelyje netoli Dublino. Norintiems dalyvauti šiuose mokymuose, nebuvo reikalinga ankstesnė patirtis scenos meno ir dramos srityse.

Laikas keistis

   „Laikas keistis“ – taip vadinasi Samariečių bendrijos Vilniaus skyriaus projektas, į kurio vykdymą birželio mėnesį įsitraukė Semeliškių gimnazija. Tai yra antras projektas, kurį vykdome kartu su samariečiais.

Išvyka į Vytauto Didžiojo karo muziejų

   Semeliškių gimnazijoje jau ne pirmus metus vyksta konkursas „Geriausiai lankanti klasė“. Jo tikslas – gerinti mokinių pamokų lankomumą gimnazijoje. Šiais mokslo metais konkursą ,,Geriausiai lankanti klasė“ 5 – 8 klasių grupėje laimėjo šeštos klasės mokiniai.

Geriausiai lankanti klasė

   Geriausiai lankanti klasė. Taip vadinasi Semeliškių gimnazijos prevencinis projektas, kurį finansuoja Elektrėnų savivaldybė. Nuo rugsėjo pirmos dienos visų klasių mokiniai įsijungia į konkursą, kurio metu gegužės 30 dieną buvo nustatyta geriausiai lankanti klasė.

Gedulo ir vilties diena

   Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietė visas ugdymo įstaigas paminėti Birželio 14-ąją-Gedulo ir vilties dieną. Šiemet buvo minimos 82-osios pirmųjų Lietuvos gyventojų trėmimo metinės, kuomet per vieną savaitę buvo ištremta 17 500 žmonių.

„Susipažinkime: čia – Lietuva“ (Kernavėje)

   Birželio 14-oji – Gedulo ir vilties diena. Grupė Semeliškių gimnazijos 7-9 klasių mokinių šią dieną paminėjo senovinėje Lietuvos sostinėje – Kernavėje. Tai dar viena projekto „Susipažinkime: čia – Lietuva“ veikla.

Mokslo metų užbaigimo šventė „Sveika, vasara!“

   Štai ir prabėgo dar vieneri mokslo metai! Birželio 8 d. pradinių klasių mokiniai ir jų tėveliai rinkosi į tradicinį mokslo metų užbaigimo renginį „Sveika, vasara“. Renginio organizatoriai, trečios klasės mokiniai su mokytoja Daiva Šareikiene stengėsi, kad ši diena ketvirtokams būtų neužmirštama, nes jie įveikė pradinio ugdymo pakopą ir jau rudenį išsibarstys po gimnazijos kabinetus.

Išvyka į Trakus

   Birželio 9 dieną Semeliškių gimnazijos mokiniai išvyko į Trakus. Jau trečiąjį kartą mokiniai iš Ukrainos galėjo susipažinti su Lietuvos miestais. Kartu su ukrainiečiais važiavo 9 klasės mokiniai.

ŠAUNIAUSIŲJŲ APDOVANOJIMO ŠVENTĖ-2023

   Baigiantis mokslo metams, artėjant atostogoms, gera padėkoti mokytojams ir mokiniams, garsinusiems gimnazijos vardą, šiais metais dalyvavusiems olimpiadose, įvairiuose konkursuose, akcijose.

„Pirmyn į savo laisvą, gražią, nepakartojamą nuostabią rytdieną!“

   Birželio 1 d. įvyko Paskutinio skambučio šventė, apvainikavusi IX-osios gimnazijos laidos atsisveikinimą su mokykla. Prieš oficialiąją renginio dalį abiturientai dalyvavo pamokoje, kurią netradicinėje erdvėje - Semeliškių Nestrėvančio ežero paplūdimyje pravedė klasės vadovas Povilas Liperskis. Apie atvykimą į šventę paskelbė abiturientiškai papuoštų automobilių signalo garsai ir Semeliškių gimnazijos mokinių palaikymo šūksniai bei aplodismentai.

„Poezijos pavasario 2023“ renginiuose – Semeliškių gimnazijos mokinės

   Gegužės 18 dieną IIG klasės mokinė Miglė Ašmenaitė, gavusi VĮ „Rašytojų klubo“ pakvietimą, dalyvavo festivalio „Poezijos pavasaris 2023“ moksleivių skaitymuose, vykusiuose Lietuvos rašytojų sąjungos būstinėje. Mokinė skaitė savo eiles, klausėsi kitų jaunųjų poetų eilėraščių. Dovanų gavo vertingų, naujausių Lietuvos poetų knygų.

Būrelio „Kompiuterija 5-10 klasėse“ renesansas

   Visada gera prisiminti senai užmirštus dalykus ir juos atgaivinti, taip atsitiko su būrelio „Kompiuterija 5-10 klasėse“ dalyviais. Mokiniai 2022-2023 mokslo metais užsiėmimų metu pradėjo konstruoti elektronikos schemas, susipažino su elektronikos elementais (varža, kondensatoriumi, tranzistoriumi ir kt.). Smagu, kad mokiniai domisi kaip veikia visi elektroniniai prietaisai, ką schemose atlieka konkretus jos elementas.

Viešojo kalbėjimo dirbtuvės

   Gegužės 25 dieną Semeliškių gimnazijoje lankėsi Regioninio karjeros centro konsultantė, viešojo kalbėjimo ir lyderystės klubo narė Ina Ribinskaitė. Susitikimo metu 7 - 11 klasių mokiniai sužinojo kaip įveikti pagrindines kalbėjimo prieš auditoriją baimes, nepasiduoti įvairiausiems dirgikliams ir kaip valdyti savo kūną neverbalinės komunikacijos metu. Mokiniams buvo puiki proga sudalyvauti viešojo kalbėjimo dirbtuvėse ir spontaniškai pristatyti save arba parduoti idėją.

Susitikimas su diplomatu

   Balandžio 18 d. Semeliškių gimnazija sulaukė svečio iš Lietuvos užsienio reikalų ministerijos. Diplomatas Mindaugas Vyskupaitis 6 – 12 kl. mokiniams pasakojo apie Europos sąjungos įkūrimą, jos svarbą mūsų gyvenime bei teikiamas galimybes laisvai keliauti ir mokytis.

Šv. Jokūbo kelias

   Gegužės 30 dieną Semeliškių gimnazijos 2 ir II G klasės mokiniai kartu su mokytoja Vaita Vitkauskaite ir mokyklos psichologe Agne Petrauskaite išsiruošė į Šv. Jokūbo kelio piligriminį žygį. Nuo Subartėnų iki Semeliškių vaikai žygiavo 10 kilometrų.

„Susipažinkime: čia – Lietuva“

   Gegužės 18 dieną Semeliškių gimnazijos mokiniai pabuvojo Kaune. Tai antras projekto „Susipažinkime: čia – Lietuva“ etapas. Projekto tikslas – supažindinti mokinius iš Ukrainos su Lietuva, jos istorija ir kultūra. Be to bendra veikla sustiprina ukrainiečių ir lietuvių draugystę, nes kartu važiavo vietiniai devintos klasės mokiniai.

Atvirų durų diena policijoje

   Saulėtą penktadienio popietę, Semeliškių gimnazijos mokiniai kartu su socialine pedagoge Teresa Seržantovič lankėsi Vilniaus policijos komisariate, kuriame vyko atvirų durų diena. Pareigūnai paruošė puikų pasirodymą, suvaidinę neblaivo žmogaus sulaikymą, kuris buvo už vairo. Taip pat vaikai galėjo pasidžiaugti ir pajodinėti policijos žirgu, susipažinti su pareigūnų technika, bei aplankyti muziejų ir sudalyvauti paskaitoje apie pareigūnų profesiją ir mokymąsi.

GARSO MAGIJA

   Dar stovint už aktų salės durų buvo galima pajausti svaigų ir malonų smilkalų kvapą, o joms prasivėrus sutikome žavingąją balsingąją Agnę Dragūnaitę, laikančią rankose spindinčius Tibeto varpus. Turėjome malonaus laiko valandėlę, kurios metu pasinėrėme į Tibeto varpų garsus: tai užsiėmimas, plečiantis akiratį, jungiantis rytų ir vakarų kultūras, atskleidžiantis žmogaus prigimtinį potencialą – proto galimybes, padedantis suvokti darnos vertę, primenantis etikos normas, įkvepiantis jų laikytis.

Nemokama ir konfidenciali pagalba nukentėjusiems nuo nusikalstamų veikų

Lietuvos mokinių vokiečių kalbos olimpiada ir konkursas 2023

   Lietuvos mokinių vokiečių kalbos olimpiada ir konkursas vyko Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijoje 2023-04-27-28 d. Joje dalyvavo 72 mokiniai iš įvairių Lietuvos regionų. Mums, Semeliškių gimnaziją lankantiems mokinėms, buvo puiki proga išbandyti jėgas vokiečių kalbos srityje, pakeisti aplinką bei susirasti naujų draugų.

Mokykla, kurioje gera visiems

   Kiekvienas besimokantysis Semeliškių gimnazijoje yra vienodai svarbus.
   2024 m. rugsėjį įsigalios Lietuvos Respublikos Švietimo įstatymo Nr. I-1489 5, 14, 21, 29, 30, 34 ir 36 straipsnių pakeitimas ir įstatymo papildymas 45 straipsniu, kurie numato, kad kiekvienam vaikui turi būti sudarytos sąlygos ugdytis artimiausioje ugdymo įstaigoje (darželyje, mokykloje) kartu su savo bendraamžiais.

AKCIJA „DAROM 2023“

   Balandžio 21 d. Semeliškių gimnazijos 5-8 klasių ir I-II gimnazijos klasių mokiniai kartu su klasių vadovais, mokytojais, administracija, techninio personalo darbuotojais vykdė akciją „DAROM 2023“.

A. Šabajevo paskaita "Antsvorio ir nutukimo prevencija"

   Balandžio 21 d. Semeliškių gimnazijos 8-10 klasių mokiniai turėjo galimybę dalyvauti lektoriaus A. Šabajevo paskaitoje "Antsvorio ir nutukimo prevencija". Mokiniams buvo aiškinama apie cukraus poveikį žmogaus organizmui, fizinio aktyvumo, psichologinių problemų sprendimo svarba bei dietų žala. Dėkojame Elektrėnų savivaldybės visuomenės sveikatos biurui už mokiniams labai patikusią paskaitą.

Atvelykio krepšinis

   Balandžio 20 d. Semeliškių gimnazijos sporto salėje vyko 6-8 klasių mokinių krepšinio 3x3 varžybos. Varžybose dalyvavo dvi komandos - „Baudėjai“ ir „Pokemonai“. Nugalėtojais tapo „Baudėjai“ – D. Simanavičius, A. Vaiginis, M. Jančiauskas. „ Pokemonai“ – M. Kaleckas, V. Kozėlla, E. Pulauskas liko antri. Žaidėjams buvo įteiktos padėkos bei medaliai. Varžybas organizavo fizinio ugdymo mokytojas J. Gudeliūnas.

Susitikimas iš LSMU

   Balandžio 17 d. 7 – 11 kl. mokiniams buvo pristatytas Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU). Norintiems sieti savo ateitį gyvūnų mokslų srityje ir šiaip mylintiems mūsų mažuosius draugus, buvo prisistatytos pagrindinės bakalauro ir magistro studijų programos. Studentai baigę mokslus gali dirbti hipoterapijos ir kaniterapijos centruose, specialistais gyvūnų prieglaudose, žirgynuose, valstybės sienos apsaugos tarnybose, zooparduotuvių tinklų vadybininkais. Tikimės, kad tokie profesinio informavimo renginiai motyvuos ir paskatins mūsų gimnazijos mokinius dar labiau domėtis gamtos mokslais ir siekti geresnių rezultatų.

Susitikimas iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto

   Dažnai jaunas žmogus po mokyklos baigimo susiduria su sunkumais renkantis tolimesnį mokslų ar profesijos kelią. Pasimesti labai paprasta, kadangi variantų labai daug, todėl džiaugiamės sulaukę svečių iš aukštųjų mokyklų, kurie suteikia mokiniams ir mokytojams svarbios informacijos. Balandžio 11 d. vyresniųjų klasių mokiniams atstovai iš LCC Tarptautinio universiteto (LCC International University) pristatė šešias bakalauro studijų programas (tarptautinio verslo administravimas, anglų kalba ir literatūra, psichologija, evangeliškoji teologija, šiuolaikinė komunikacija ir tarptautinių santykių ir vystymo studijos) ir dvi magistro studijų programas (užsienio kalbų mokymas: anglų kalba (TESOL) ir tarptautinė vadyba.

SEMELIŠKIŲ LOFTAS jau čia!

   Kovo 31 dieną, Semeliškių gimnazijos mokinių taryba pravėrė aktų salės duris ir pakvietė visus į pirmą „Semeliškių lofto“ vakarėlį. Penktadienį, savaitgalio belaukiantys ir išsikrauti norintys moksleiviai, su malonumu žingsniavo į spalvotai žybsintį salės vidų. Ten, kiekvienos pertraukos metu, susirinkusieji klausėsi muzikos, aktyviai bendravo bei turėjo galimybę atsipalaiduoti ne įprastu būdu. Pasiteisinus renginiui, kviečiame sugrįžti į „Semeliškių loftą“, nuo šiol jūsų lauksime paskutinį kiekvieno mėnesio penktadienį.

„VELYKŲ MEDIS MARGUČIŲ PIEVOJE“

   Artėjant pačiai gražiausiai prisikėlimo, bundančios gamtos ir gyvybės šventei Šv. Velykoms gimnazijos direktorė A. Dzikevičienė ir gimnazijos tarybos pirmininkė M. Rašimienė bendruomenę pakvietė susiburti akcijoms „Margučių pieva“ ir „Velykų medis“.

Netradicinė fizikos pamoka „Energijos naudojimas“

   Balandžio 7 dieną Semeliškių gimnazijos 9- 12 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje fizikos pamokoje Energetikos ir technikos muziejuje „Energijos naudojimas“. Mokiniai pagilino žinias apie įvairius energijos gamybos būdus – saulės, vėjo, vandens ir branduolinę energetiką – kaip veikia generatorius bei apie tokius energijos gamybos būdus kaip triboelektrika ir pjezoelektrika.

SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO BE PATYČIŲ

   Semeliškių gimnazija, kaip ir kasmet kovo mėnesį, paminėjo patyčių prevencijai skirtą akciją – SĄMONINGUMO DIDINIMO MĖNUO BE PATYČIŲ. Mokiniai per įvairias veiklas mokėsi pozityvaus bendravimo, pagarbos bendraamžiams, ugdė empatijos ir aktyvaus klausymosi įgūdžius, lavino savo toleranciją kitokiam požiūriui.

Inkilų kėlimo akcija

   Pasitinkant pavasarį, gimnazijos biologijos mokytoja A. Dzikevičienė kartu su 7,8,9,10 klasių mokiniais ir techninio personalo darbuotojais iškeliavo į gimnazijos kiemo teritoriją, pilną medžių – inkilų kelti...

Projektas „Susipažinkime: čia – Lietuva“

   Elektrėnų savivaldybės Semeliškių gimnazijoje vykdomas projektas „Susipažinkime: čia – Lietuva“. Projektas skirtas mokiniams iš Ukrainos. Jo tikslas - supažindinti mokinius-ukrainiečius su Lietuva, padėti jiems greičiau adaptuotis mūsų šalyje bei užmegzti draugystę tarp vietinių mokinių-lietuvių ir vaikų iš karo apimtos Ukrainos. Projekto autorė – socialinė pedagogė Teresa Seržantovič.

Edukacija Trakų muziejuje

   Lietingą kovo 31-osios dieną Semeliškių gimnazijos 9 ir 10 klasės mokiniai ir lietuvių kalbos mokytoja Kristina Bačiulienė vyko į Trakų pilį, kurioje vyko edukacija „Ką byloja herbai“.

Mūsų kelionė į Kauną

   Mes, šeštokai, labai laukėme trečiadienio, kovo 22 dienos. Juk tą dieną turėjome vykti į Kauną, o mums kelionės labai patinka. Mūsų kelionės tikslas – aplankyti Maironio lietuvių literatūros muziejų ir sudalyvauti edukacinėje programoje ,,Maironio namų kodas“. Žinoma, norėjosi aplankyti ir kokią didesnę Kauno parduotuvę.

SVEIKINAME:

   3 klasės mokinę AUSTĖJĄ APULSKYTĘ, užėmusią III vietą respublikiniame 3-4 klasių mokinių kūrybinių darbų konkurse-parodoje „Pažinkime Lietuvą skaičiuose“.
   3 klasės mokinę ADĄ DIČĘ, už kūrybiškai ir originaliai perteiktą mintį respublikiniame 3-4 klasių mokinių kūrybinių darbų konkurse-parodoje „Pažinkime Lietuvą skaičiuose“.
   Konkursui pasiruošti padėjo mokytoja DAIVA ŠAREIKIENĖ.

Vasario – sveikatingumo mėnesio – veiklos

   Visą vasario mėnesį Semeliškių gimnazijos mokiniai dalyvavo sveikatingumo renginiuose. Daug ko išmoko, sužinojo, patyrė, aktyviai, noriai dalyvaudami įvairiose veiklose.

Išdrįsk kalbėti

   Kovo 7-tą dieną Semeliškių gimnazijoje apsilankė kompetentingas kalbėtojas- Tomas Kazlauskis. Improvizacijos teatro „IMPRO Kaunas“ aktorius atvyko su užduotimi – atskleisti viešojo kalbėjimo paslaptis bei pagelbėti su iškilusiomis viešojo kalbėjimo problemomis ir baimėmis.

Pasaulinė pinigų savaitė Semeliškių gimnazijoje

   2023 m. kovo 20–26 d. Lietuvos bankas kvietė įsitraukti į vyksiančią Pasaulinę pinigų savaitę (angl. Global Money Week). Joje dalyvavo ir Semeliškių gimnazijos 9 klasės mokiniai. Akcijos tikslas: suburti įvairaus amžiaus vaikus ir jaunus žmones kalbėti apie finansus, skatinti finansinio raštingumo idėją ir siekti, kad vaikai mokėtų tvarkyti savo pinigus ir išmintingai su jais elgtųsi, gebėtų priimti finansinius sprendimus atsižvelgdami į aplinką ir visuomenę.

Profesijų žaidynės

   Kovo 16 d. 10 – 11 kl. mokiniai dalyvavo Mykolo Romerio Universiteto (MRU) organizuojamame renginyje „Profesijų žaidynės“. Susirinkę dalyviai iš visos Lietuvos susipažino su įvairiomis profesijomis, pasisėmė idėjų bei gavo daug patarimų. Sėkmingo verslo atstovai ir pranešėjai dalinosi patarimais kaip susikurti gerą CV ir paskubėti pradėti karjeros kelią jau mokykloje. Būdami žingeidūs tampame motyvuoti, o per ryžtą ateina valia. Nebijokime klysti ir tobulėkime kasdien.

Žiburys Muzic Awards 2023

   Kovo 17 d. 10 – 11 kl. mokinių komanda, pasivadinusi „Cool Kids“ keliavo į Prienus atsiimti apdovanojimo nominuoto už daugiausiai žadantį vaizdo filmų kūrimą (prodiusavimą). Renginys vyko Prienų „Žiburio“ gimnazijoje, kurioje buvo susirinkę jaunieji kūrėjai iš įvairių Lietuvos miestų.

Elektrėnų rajono gimnazistams – apie dinamišką pasieniečio profesiją

   Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnai Elektrėnų ,,Vievio” ir Semeliškių gimnazijų mokiniams pristatė pasieniečio profesiją, taip pat abiejų mokyklų gimnazistams papasakojo apie darbo specifiką, pobūdį ir ypatumus, sienos apsaugą.

Šimtadienis

   Šimtadienis – tai ypatinga šventė dvyliktokams. Nuo šios dienos abiturientams lieka tik šimtas dienų iki egzaminų, iki to tikslo, kurio siekė dvylika metų. Taigi, pagal Semeliškių gimnazijos tradiciją kiekvienais metais dvyliktokai turi surengti šventę, kad ji būtų ypatinga jiems patiems, mokytojams ir tėveliams.

Mokonomika – 2023

   Kovo 9 d. 1 – 12 klasių mokiniai dalyvavo „Swedbank” inicijuotoje Didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika – 2023”. Pradinukai jungėsi į Atradėjų grupę, o 5 - 8 klasių mokiniai susidomėję dalyvavo Kūrėjų grupės pamokose. Ekspertų grupė 9 -12 kl. žiūrovai klausėsi pamokų apie dirbtinį intelektą bei vaizdo žaidimų pasaulį. Mokiniams patiko teorinių ir praktinių žinių derinys ir kad pamokos vyko „kitaip”. „Mokonomikos pamokos” – tai puiki galimybė sužinoti daugiau apie saugumą internete, finansinį raštingumą, informacinių technologijų tobulėjimą ir jų taikymą mokyklose ar už jos ribų.

Kovo 11-osios šventė Semeliškių gimnazijoje

   Kovo 10 d. Semeliškių gimnazijos bendruomenė minėjo Lietuvos respublikos nepriklausomybės atkūrimo tridešimt trečiasias metines. Šventę organizavo 6 klasės mokiniai. Laisvės atkūrimo dienos minėjimas pradėtas Lietuvos Respublikos himnu.

Kaziuko mugė Semeliškių gimnazijoje

   Gurgu gurgu, aplankėm mes Kaziuko turgų!
   Kovo 3 d., po dvejų metų pertraukos, į Semeliškių gimnazijos Kaziuko mugę, sugūžėjo ne tik mokiniai ar mokytojai, bet ir tėveliai bei Semeliškių miestelio gyventojai. 25-erių metų jubiliejų švenčiančią mugę ruošė ir vykdė Jaunųjų muziejininkų būrelio nariai su iniciatore Meilute Rašimiene. Visus pasveikino ir šventės pradžią paskelbė gimnazijos direktorė Asta Dzikevičienė. Šventę tęsė linksmi ir nuotaikingi žaidimai: šuoliai maišuose, taiklūs riešutų metimai į ąsotį, maišų mūšiai ir lenktynės. Šias linksmybes organizavo mugės personažas-Kaziukas arba į jį įsikūnijęs mokytojas Juozas Gudeliūnas.

Valentino diena

   Vasario 10 - ąją, penktadienį, Semeliškių gimnazijos II G klasės mokiniai paruošė pasirodymą skirtą Šv. Valentino dienai. Visai mokyklos bendruomenei įnešė daug meilės ir įrodė, jog meilė niekada nesibaigia... Nuo slaptųjų įsimylėjėlių vestuvių, kurias įprasmino Šv. Valentinas, iki nelauktos Velnio nuotakos, bei pačio velnio, mažųjų angeliukų ir meilės himno žodžių. Renginį dešimtokai užbaigė linksmai su daina - ,,Meilės lietus“.

Tinklinio varžybos, skirtos Vasario 16-ąjai paminėti

   Vasario 21 d. vyko tinklinio varžybos, skirtos Vasario 16-ąjai paminėti. Varžybas organizavo fizinio ugdymo mokytojas J. Gudeliūnas. Rungėsi aštuntos ir devintos klasės jaunuolių komandos. Aštuntos klasės vaikinai šiandien pasižymėjo ypatingu nuoseklumu ir vikrumu, laimėdami prieš devintokus rezultatu 3-0.

Vakaras, įkvėpęs kurti...

   Tai buvo vasario 22 dienos vakaras, kai gimnazijos 8-11 klasių mokiniai atvyko į Lietuvos rašytojų sąjungos būstinę Vilniuje, į mūsų lietuvių kalbos mokytojos Kristinos Bačiulienės dėka įvykusį susitikimą su Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininke, prozininke, publiciste ir poete Birute Jonuškaite ir bardu, dainų atlikėju, gydytoju anesteziologu-reanimatologu Vygantu Kazlausku.

Renginio "Švenčiu Lietuvą” akimirkos

   Lietuva šiemet šventė savo 105-ąsias Lietuvos Valstybės atkūrimo metines. Vasario 16-osios minėjimas gimnazijoje vyko po mokinių atostogų – vasario 21 dieną. Šventė prasidėjo iškilmingai giedant Lietuvos valstybės himną. Renginio organizatoriai – septintos klasės mokiniai – labai dėkingi savo pradinių klasių mokytojai D. Šareikienei ir dabartiniams jos auklėtiniams už draugišką pagalbą ir pritariančius balsus šventės metu.

Nacionalinis verslumo iššūkis

   Vasario mėnesį Inovacijų agentūra pakvietė Lietuvos mokyklų mokinius prisijungti prie Nacionalinio verslumo iššūkio. Tai jaunimo verslumo skatinimo kampanijos „Drąsiau į verslą” dalis. Jame dalyvavo Semeliškių gimnazijos 9-10 klasių mokiniai.

Integruotos pasaulio pažinimo, matematikos ir ugdymo karjerai pamokos

   Vasario 10 d. antros, trečios, ketvirtos ir penktos klasės mokiniai dalyvavo integruotose pasaulio pažinimo, matematikos ir ugdymo karjerai pamokose, kuriuose susipažino su olfaktorinio (kvapų) meno subtilybėmis, menininko profesija ir patys išbandė save šioje srityje.

Kaip atsiranda muzikiniai vaizdo klipai?

   Į šį klausimą bandė atsakyti Viltė Bielskytė, Rugilė Lėliūtė, Livija Klimovičiūtė ir Jogaila Čižas. Tai jauna kūrybinė grupė, pasivadinusi „Cool Kids“ savo rankomis prisilietė prie tikro muzikinio vaizdo klipo kūrimo.

Draugiškas internetas

   Vasario 7 diena daugelyje Pasaulio šalių minima kaip saugesnio interneto diena. Interneto visažiniais save laikantys penktokai, trečiadienį, vasario aštuntąją, sugužėjo į Semeliškių miestelio biblioteką, kurioje mokinių draugė, bibliotekininkė Dalė Brazulevičienė išsamiai papasakojo apie galimas grėsmes internete.

Ignitis gamyba

   Vasario 3 d. Semeliškių gimnazijos 9-10 klasių mokiniai lankėsi įmonės „Ignitis gamyba“ kombinuoto ciklo bloke Elektrėnuose. Mus pasitiko Elektrėnų komplekso operatyvinio valdymo skyriaus vadovas Vidmantas Voveris. Voveris.

Mergaičių tinklinio varžybos

   Sausio 11 d. Semeliškių gimnazijoje vyko 6, 8, 9, 11, 12 klasės mergaičių tinklinio varžybos Laisvės gynėjų dienai paminėti, kurias organizavo fizinio ugdymo mokytojas J. Gudeliūnas.

Žuvusių karių pagerbimo ceremonija

   Sausio 27 d. Vievyje vyko 1920 metų liepos mėn. kautynėse žuvusių Lietuvos ir Lenkijos karių palaikų laidojimo ceremonija. Perlaidojimo ceremonija surengta drauge su Lenkijos ambasada, dalyvaujant Lietuvos ir Lenkijos garbės sargybos kuopų kariams, abiejų tautų bažnyčios hierarchams, kariuomenių kapelionams, kitiems oficialiems asmenims ir visuomenės atstovams. Žuvusių karių pagerbimo ceremonija priminė ne vien apie buvusią nesantaiką, bet ir apie Lietuvos ir Lenkijos vienybę, šalių santykių tvirtumą, mūsų tautų gerą kaimynystę bei patvarios santarvės siekius.

Sausio 13-oji-Laisvės gynėjų diena

   Už laisvę, tikėjimą, sąžinę visada mokama brangiausia kaina, gyvybės kaina.

Kalėdinis karnavalas

   Gruodžio 22 d. Semeliškių gimnazijoje vyko kasmetinis Kalėdinis karnavalas, kurį rengė III G klasės mokiniai ir mokytoja Eglė Matonienė. Sukvietę delegacijas iš įvairių šalių, laukė jų Sultono Wahbilijano rūmuose, tikėdamiesi praskaidrinti nuobodžiaujančio valdovo dieną. Gimnazijos mokiniai linksmino Wahbilijaną šauniausiais savo pasirodymais, šokiais ir vaidinimais, atspindinčiais savo šalies kultūras.

Aukštųjų mokyklų mugė

   Sausio 19-tąją, Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko jau tradicija tapęs karjeros renginys – 20-oji „Aukštųjų mokyklų mugė“, kurioje dalyvavo ir mūsų gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai. Mugės centre – patarimai karjerai ir aukštųjų mokyklų naujienos. naujienos.

Atšvaitai

   Elektrėnų savivaldybės Semeliškių gimnazijos mokiniai bei mokytojai jau antrus metus dalyvauja akcijoje „Atšvaitai“. Akcija organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija. Lapkričio- gruodžio mėnesiais gimnazijoje buvo tikrinama, ar visi mokiniai turi atšvaitus, ar jie teisingai prisegti. Vaikams buvo aiškinama, kaip svarbu yra būti matomu kelyje tamsiu paros metu. O sausio 19 dieną už aktyvų dalyvavimą projekte sulaukėme dovanų iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos: mokiniams išdalinome labai gražius atšvaitus, paaiškinome, kaip reikia prisegti, o pradinukams prisegti padėjo pradinių klasių mokytojos.

Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijos direktoriaus 2022 m. veiklos ataskaita

Energetika Lietuvoje

   Gruodžio 16 d. gimnazijos aktų salėje vyko netradicinė pamoka 9- 12 klasėms „Energetika Lietuvoje“. Ją vedė Elektrėnų komplekso operatyvinio valdymo skyriaus rezervinės elektrinės komandos vadovas Renatas Šomka. Visi buvo pakviesti dalyvauti diskusijoje, kas yra energetika ir kokią reikšmę ji užima žmonių gyvenime. Mokiniai buvo supažindinti su dabartine Lietuvos ir kaimyninių valstybių situacija energetikos srityje. R.Šomka papasakojo apie Lietuvos elektros energetikos sistemos veikimą. Taip pat kalbėjo apie naujų jungčių su Lenkija ir Švedija dabartį ir ateities perspektyvas.

Siūlo grafika

   Lapkričio ir gruodžio mėnesiais 9-os klasės mokiniai vykdė projektą „Siūlo grafika“. Projekto metu, pritaikydami ankstesnėse klasėse įgytas žinias ir įgūdžius, mokiniai simegrafijos technika kūrė paveikslus ant medžio.

Dare to care: nesmurtinių santykių tarp merginų ir vaikinų ugdymas

   „Dare to care: nesmurtinių santykių tarp merginų ir vaikinų ugdymas.“ Tai projektas, kurio tikslas - didinti mokinių kompetencijas, siekiant suteikti jiems pakankamai žinių ir gebėjimų veiksmingam smurto prevencijos mechanizmui kurti. Nuo rugsėjo 16 d. iki lapkričio 29 d. gimnazijoje vyko neformali veikla skirta jaunuoliams nuo 12m. Užsiėmimų metu buvo ugdomas supratingumas apie lyčių stereotipų ir nuostatų sąsajas su smurtu lyties pagrindu. Taip pat tobulinimas dalyvių gebėjimus atpažinti skirtingas smurto formas analizuojant praktines situacijas, susijusias su mokyklos aplinka. Labiausiai į veiklas įsitraukė II - os ir III - ios gimnazinės klasės mokiniai. Žiūrėdami „Nepatogaus kino“ filmus, piešdami, diskutuodami ir klausydami vieni kitų mokiniai dalinosi savo patirtimi tokiomis temomis: Kas aš esu ir koks aš esu? Galia ir santykiai. Mano emocijos ir su jomis susijęs elgesys. Draugystė ir pagarbus bendravimas. Konfliktai ir jų sprendimo būdai.

ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT

   Prieškalėdinis laikotarpis – laukimo, ramybės, susikaupimo, gerų darbų, kūrybinių idėjų, įvairių akcijų įgyvendinimo metas. Švenčių laukimas kviečia kurti, puošti ir puoselėti savo aplinką, skleisti kalėdinę nuotaiką, nurimti ir laukti stebuklo...

SEMELIŠKIŲ MOKYKLAI-90 METŲ

   Mūsų mokykla... Joje klaidžioja mokslo dienų prisiminimai, iškyla šviesios mokytojų asmenybės, persipina praeities ir dabarties sąsajos. Akies kraštelyje pakimba išdavikė ašara, primindama šviesios atminties mokytojus, išėjusius amžinybės keliu. Mūsų mokykla šiemet šventė garbingą 90-ies metų jubiliejų. Buvo manančių, jog tai pastato jubiliejus. Bet kas yra mokykla?! Mokykla-tai ne tik pastatas. Mokykla-gyva bendruomenė: besimokanti, vienijanti, kurianti, turinti bendrą tikslą ir jo siekianti.

Kultūrinė – pažintinė diena „Kalėdų belaukiant“

   Gruodžio 15 d. priešmokyklinės grupės vaikai ir pradinių klasių mokiniai pasipuošę kalėdinėmis kepurėlėmis skubėjo į Semeliškių gimnazijos aktų salę. Ten jų laukė du linksmi Bricks4 Kidz nykštukai su išradinga Lego edukacija. Tik įėjus į salę, mokinių dėmesį patraukė dėžės su spalvingomis Lego kaladėlėmis. Pirmiausia nykštukai vaikus supažindino su Advento ir Kalėdų tradicijomis, papročiais, žiemos švenčių personažais. Tuomet prasidėjo smagus Lego statinių konstravimas. Su dideliu susidomėjimu mokiniai konstravo eglutes, elnius, sniego zombius, besmegenius, Grinčus.

Būk saugus, mokiny

   Gruodžio 6 dieną gimnazijoje vyko pradinių klasių ir PUG vaikų prevencinė akcija "Būk saugus, mokiny". Elektrėnų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniosios specialistės Audonė Pusvaškė ir Erika Rokė kalbėjo su mokiniais apie žiemos pavojus (ledas ant vandens šaltinių, fejerverkai), Nr. 112 svarbą ir naudojimą, papasakojo apie ugniagesio gelbėtojo profesiją.

SVEIKINAME:

   Kaišiadorių vyskupijos jaunimo centro rengto kalėdinių piešinių konkurso nugalėtojas
   8 klasės mokinę RUGILĘ MELICHAUSKAITĘ ir
   12 gimnazijos klasės mokinę FAUSTĄ MAKAREVIČIŪTĘ.

   Konkursui pasiruošti padėjo dailės mokytoja EGLĖ MATONIENĖ

ADMINISTRACIJA

Mobilus darbas Semeliškių gimnazijoje

   Kiekvieną trečiadienį grupė Semeliškių gimnazijos jaunuolių kantriai laukia atvykstančių mobilios jaunimo komandos darbuotojų. Naujos veiklos, įdomios patirtys, bendravimas, žaidimai, sportinės rungtys suburia jaunimą, įkvepia drąsos, pasitikėjimo savimi.

Pažintinė ekskursija į Lietuvos Respublikos Seimą

   Snieguotą gruodžio 7 d. rytą Semeliškių gimnazijos II-IV gimnazijos klasių mokiniai, lydimi direktorės A. Dzikevičienės ir mokytojų E. Matonienės bei O. Bukinienės išvyko į Lietuvos Respublikos Seimą.

Pagalvių mūšis

   Įsisiūbavus prieššventiniam šurmuliui, pasipuošusios raudonomis kepurėmis (juk Kalėdinės savaitės gimnazijoje Kalėdinių kepurėlių diena!) ir nešinos dviem dideliais maišais, Semeliškių gimnaziją aplankė žaviosios VMI darbuotojos: Nerija, Gražina ir Danguolė.

TARPTAUTINĖS TOLERANCIJOS DIENOS MINĖJIMAS

   Lapkričio 16–oji yra minima daugelyje demokratinių valstybių nuo 1995 m., kai UNESCO šią dieną paskelbė Tarptautine Tolerancijos diena. 2022 metų Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos namas. Tolerancijos namo idėja skirta aptarti tai, jog žmonės gyvena visuomenėje, kaip daugiabutyje name, kuriame kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo žmonėms bendrauti, gyventi kaimynystėje. Tačiau kartais žmonių skirtingumas sukelia kitiems pyktį. Tad per siūlomą Tolerancijos namo simbolį tikimasi diskutuoti apie skirtingus požiūrius, situacijas iš šių dienų aktualijų bei pavyzdžių iš istorijos.

Kokių istorijų gali papasakoti daiktai

   Lietuvių kalbos ir pasaulio pažinimo pamoka „Kokių istorijų gali papasakoti daiktai“ Lietuvos Kelių muziejuje.

Pastrėvio ugdytinių Tolerancijos namas

   Minėdami Tolerancijos dieną, Pastrėvio ikimokyklinio ugdymo grupės mažieji kūrėjai sukūrė namą, kuriame gyvena skirtingi žmonės. Jie jauni, seni, linksmi, liūdni, šviesios odos spalvos ir tamsesnės. Namo spalvos - mėlyna ir geltona pasirinktos neatsitiktinai. Grupę lanko du vaikai iš Ukrainos, jaučiantys gimtųjų namų ilgesį. Jie pasakojo apie savo namus, juose gyvenusius žmones.

Namų jaukumas

   Semeliškių gimnazijos mokiniai ir mokytojai įsitraukė į pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės kalėdinių žaisliukų kūrimo akciją "Namų jaukumas" . 1,3 klasės ir III-IV gimnazijos klasės mokiniai gimnazijos direktorės A. Dzikevičienės pakviesti, vadovaujami mokytojų M. Rašimienės, D. Šareikienės, D. Rakauskienės susibūrė bendrystei, vienybei ir gamino kalėdinius eglutės papuošimus. Mokinių ir mokytojų rankų darbo nameliai papuoš Prezidentūros kalėdinę eglutę ir bus padovanoti tiems, kuriems šiuo metu namų šilumos trūksta labiausiai.

Konstitucijos diena

   Spalio 25 dieną Semeliškių gimnazijoje buvo minima Konstitucijos diena. Antros pamokos metu mokiniai buvo pakviesti į aktų salę kurioje 9 klasės mokiniai kalbėjo apie Konstitucijos svarbą, skaitė eiles apie Lietuvą. Taip pat 6-10 klasės mokiniai buvo pakviesti į viktoriną. Viktorinos pabaigoje klasės buvo apdovanotos padėkos raštais. Šiemet Konstitucijai sukanka 30 metų. 1992 m. spalio 25 d. Lietuvos piliečiai referendumu priėmė dabartinę Lietuvos Respublikos Konstituciją. Akivaizdu, kad tai svarbiausias ne tik mūsų šalies pagrindinis įstatymas, bet ir vizija, kokią šalį norime kurti, kokioje norime gyventi bei kokia ji bus ateities kartoms.

Išvyka į Valdovų rūmus

   Spalio 20 d. 10–12 klasių mokiniai, lydimi mokytojo Povilo Liperskio ir mokytojos Astos Arbačiauskaitės-Dijokienės, dalyvavome edukacijoje Valdovų rūmuose Vilniuje, apžiūrėjome miesto centrą, pasigrožėjome rudens lapais nuklotomis Vilniaus gatvėmis.

Vytauto Didžiojo karo muziejuje

   2022-11-09 dieną 8 klasės mokiniai išvyko į Kauną, į Vytauto Didžiojo karo muziejų. Čia jų laukė dvi labai įdomios edukacijos: „Lituanicos skrydis per amžius atminty“ ir „Lietuva NATO gretose“. Šios dvi integruotos istorijos, pilietiškumo ugdymo ir geografijos pamokos netradicinėje erdvėje tikrai paliko gilų įspūdį.

Vėlinių akcijos

   Artėjančių Vėlinių rimtis ir susikaupimas priminė apie išėjusiuosius. Mokykla šiemet švenčia 90-ies metų sukaktį. Per šį laikotarpį amžinybės taku išėjo daug bendruomenės narių. Mokyklos gyvavimo istorijoje persipynė daugelio žmonių gyvenimai, likimai. Liko šviesūs ir brangūs prisiminimai...

Susitikimas-integruota pamoka su J. Žitkausku ir L. Daugėla

   Spalio 21 d. gimnazijos 9–12 klasių mokiniai dalyvavo integruotoje pamokoje netradicinėje erdvėje „Poezijos pasaulis: eilėraščiai tarme“, kurioje dalyvavo Lietuvos rašytojų sąjungos narys, asociacijos „Slinktys“ vadovas, poetas Juozas Žitkauskas ir jaunas poetas Linas Daugėla.

Laimės ąžuolas

   Vykdydami savo įsipareigojimus, spalio 26-osios popietę penktokai ir keli šeštokai prie lauko klasės pasodino iš Gervių lizdo atsivežtą, gautą dovanų ąžuoliuką. Tai yra vienas iš 4000 laimės ąžuolas!

PREVENCINĖS PASKAITOS SEMELIŠKIŲ GIMNAZIJOJE

   Spalio mėnesį Semeliškių gimnazijoje lankėsi Vilniaus apkr. VPK Elektrėnų PK VS tyrėja Žydronė Žalnierienė, kuri 6-12 klasių mokiniams vedė prevencines paskaitas įvairiomis mokiniams aktualiomis temomis: nepilnamečių teisinė atsakomybė, interneto kultūra, prekyba internete, prekyba žmonėmis.

Meninio skaitymo konkursas

   Spalio 18 dieną Semeliškių gimnazijos Aktų salėje vyko pradinių klasių Meninio skaitymo konkursas. Konkurso tikslas – puoselėti meninio žodžio suvokimą, skatinti ir ugdyti mokinių kūrybiškumą, mokyti(-s) išraiškingai perteikti skaitomo kūrinio nuotaiką. Skaitovais būti norą pareiškė net 29 mokiniai. Mokiniai deklamavo Ramutės Skučaitės, Violetos Palčinskaitės, Kazio Borutos, Martyno Vainilaičio eilėraščius. Eidami į sceną jaunieji skaitovai jaudinosi, bet stengėsi išraiškingai perteikti skaitomo kūrinio nuotaiką ir emociją bei įtaigiu žodžiu paveikti klausytojus, kurių salėje buvo gausiai susirinkę. Žiuri komisijos išrinkti 5 mokiniai tai: I klasės mokinys – Dominykas Degutis, II klasės – Urtė Šturo, III klasės - Ada Dičė ir Nojus Kodzinskas, IV klasės – Evelina Makūnaitė. Šie mokiniai vyks į Elektrėnų savivaldybės organizuojamą Meninio skaitymo konkursą. Jie buvo apdovanoti Diplomais, o visi kiti dalyvavusieji Padėkomis.

Semeliškių gimnazijos jaunimo projektas „Prisėsk, pastovėsim“

   Svajonės tampa realybe. Nebijokime svajoti, nebijokime keistis! Juk svarbu ne tik patiems keistis, bet ir keisti savo aplinką, kurti gerbūvį.

"Ateitis - mokyklos mokytojo rankose." (V. Hugo)

   Tokia skambia ir prasminga citata prasidėjo saulėtas spalio 5 - osios rytas. Į mokyklą sugūžėjus pradinukams, vyresniokams su spalvingiausiais gėlių žiedais, dvyliktokai skyrė pačius prasmingiausius žodžius Mokytojams. Sveikinimai prasidėjo nuotaikingai, juos pradėjo gimnazijos kūno kultūros mokytojas Juozas Gudeliūnas, kuris šventės išvakarėse spėjo surengti draugiškas III ir IV gimnazinių klasių tinklinio varžybas. Varžybos baigėsi IV G. klasės pergale bei III G. klasės pažadu susirinkti revanšui. Mokytojas apdovanojo visus žaidėjus išradingomis dovanėlėmis - medaliais, skatinančiais mokinius daugiau įsitraukti į sportą ir atsakingai rūpintis savo kūno švara.

Buvo įdomu...

   2022 metų spalio 13 dieną grupė gimnazijos mokinių apsilankė Molėtų astronomijos observatorijoje ir Etnokosmologijos muziejuje. Pirmiausia visų laukė labai įdomi paskaita observatorijos salėje apie teleskopus, kosmoso nuotraukas, žvaigždžių gimimą, gyvenimą, mirtį, paskui kopėme stačiais laiptais prie didžiausio Lietuvoje teleskopo.

Literatūriniai- edukaciniai užsiėmimai su rašytoja Igne Zarambaite

   Spalio 19d. į gimnaziją iš Šilutės atvyko knygų vaikams ir paaugliams autorė, edukatorė Ignė Zarambaitė, kuri pravedė du edukacinius užsiėmimus.

Kelionė į "Gervių lizdą", edukacija "Plastiko kelias"

   Net du autobusiukai spalio 17-osios rytą, pripildyti klegančių penktokų, rimtesnių šeštokų ir visai rimtų septintokų, pajudėjo į "kaimynystėje" esančią stebuklingą vietą - Gervių lizdą. Dauguma nekantravo pasimatyti su Tik-Tok`o žvaigžde Eksperte Birute ir jos vedama edukacija "Plastiko kelias".

Spalio 18 d. minima Europos Sąjungos kovos prieš prekybą žmonėmis diena.

„Nepatogaus kino klasės“ projekto baigiamasis renginys Vilniuje

   Semeliškių gimnazijos 1-12 klasių mokiniai daugiau kaip metus dorinio ugdymo, pilietiškumo pamokų, klasės valandėlių metu žiūrėjo „nepatogius“ filmus, kalbėjosi apie pilietiškumą ir siekė pokyčių savo aplinkoje. Tvarkė gimnazijos teritoriją, Dargionių mišką, rinko padangas, buitines atliekas, statybines medžiagas.

Pažintinė išvyka į Varnikų draustinį

   Spalio 13 dieną Semeliškių gimnazijos ketvirtos klasės mokiniai apsilankė Varnikų botaniniame- zoologiniame draustinyje. Mokiniai susipažino su senojo miško ir Ilgelio pelkės unikalia augmenija. Tyrinėjo retus augalus, kerpes, grybus. Žygiuodami pažintiniu taku grožėjosi aukštapelke ir Bevardžiu bei Piliškių ežerėliais. Sužinojo, kad kadaise tai buvo vienas ežeras. Dabar - du ežerėliai atskirti kiminine pelke. Išvykos metu ketvirtokai nustebo pamatę Piliškių ežerėlyje ,,Girios televizorių” ir tolumoje plaukiojančią baltą gulbę.

"Žaliojo raštingumo" kūrybinėse dirbtuvėse

   Spalio 6d. Semeliškių gimnazijos priešmokyklinukai dalyvavo nuotolinėse "Žaliojo raštingumo" kūrybinėse dirbtuvėse. Kartu su kitais vaikais gaminome šviestuvą- žibintą iš antrinių popieriaus žaliavų. Pirmoji patirtis, dalyvaujant nuotolinėse dirbtuvėse, vaikams labai patiko, o sukurti žibintai puikiai praskaidrins tamsius ir niūrius rudens

MŪSŲ IŠVYKA Į MEDININKUS

   Štai ir sulaukėm penktadienio, spalio 7 dienos. Mes, šeštokai, šios dienos laukėm todėl, kad nebus pamokų ir mes važiuosim į Medininkus.

Pasaulinė psichikos sveikatos diena

   Spalio 10 dieną kasmet minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Ši diena mums primena, kokia svarbi ne tik fizinė, bet ir psichinė sveikata. Gimnazijos psichologo asistentė A. Petrauskaitė pravedė užsiėmimus 5-8 klasių mokiniams “Padėk sau nurimti”. Su I-IV gimnazijos klasių mokiniais aptarė, kaip atpažinti psichologinę krizę patiriančius žmones, kaip jiems padėti, kur kreiptis pagalbos. Mokiniai atliko dėmesingo įsisąmoninimo (mindfulness) ir streso valdymo pratimus, išbandė sąmoningą valgymą, atliko kūno skenavimo praktiką. Mylėkime save ir kitus.

Ruduo – turtingas metas

   Po vasaros atostogų į Pastrėvio mišraus amžiaus ikimokyklinio ugdymo grupę sugrįžę vaikai džiugiai sutiko naujai atvykusius draugus ir išsiilgę veiklos, vieni ir kartu su tėveliais, dalyvavo įvairiuose kūrybos ir atradimų projektuose.

Tarptautinė mokytojų diena

   Tarptautinės mokytojų dienos proga Semeliškių gimnazijos mokytojos apdovanotos Elektrėnų savivaldybės mero padėkos raštais ir piniginėmis skatinimo dovanomis. Matematikos vyr. mokytoja Ona Bukinienė, geografijos vyr. mokytoja Aušrelė Kieliūtė, dailės mokytoja metodininkė, technologijų vyr. mokytoja Eglė Matonienė, technologijų mokytoja metodininkė, chemijos vyr. mokytoja Meilutė Rašimienė apdovanotos už reikšmingiausius pastarųjų 3 mokslo metų nuopelnus profesinėje veikloje, mokinių pasiekimus ir pažangą, darbus švietimo srityje, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą. Džiaugiamės ir nuoširdžiai sveikiname mokytojas!

Tinklinio varžybos skirtos mokytojų dienai

   Spalio 4 d. Semeliškių gimnazijoje vyko tinklinio varžybos, skirtos Tarptautinei mokytojų dienai. Rungtyniavo III gimnazijos klasės berniukų komanda prieš rinktinę gimnazijos berniukų komandą. Rungtynes organizavo fizinio ugdymo mokytojas Juozas Gudeliūnas. Visi dalyviai buvo apdovanoti dovanėlėmis.

Europos kalbų dienos minėjimas

   Ūkanotas rugsėjo 30-osios rytas Semeliškių gimnazijos mokykloje prasidėjo švente aktų salėje. Susirinkus 5-12 klasių mokiniams bei mokytojams, minėjome Europos kalbų dieną, kuri kiekvienais metais būna rugsėjo 26 dieną. Tačiau šiais metais minėjome ją kiek vėliau ir neįprastai. Piešimo darbai kaip kasmet šiemet buvo atidėti į šalį. Lietuvių, anglų, rusų ir vokiečių kalbų mokytojai daug pasidarbavo, kad šįmet renginys būtų kitoks. Mokiniai, besimokantys šių kalbų, turėjo galimybę padeklamuoti, paskaityti eilėraščius bei padainuoti įvairiomis kalbomis.

Mini futbolo turnyras

   Rugsėjo 14 d. Semeliškių gimnazijoje lankėsi Elektrėnų savivaldybės Futbolo Akademijos atstovai ir surengė vaikams mini futbolo turnyrą. Vaikai buvo apdovanoti medaliais ir saldžiomis dovanomis. Tuo pačiu buvo pratęstas bendradarbiavimas su Elektrėnų savivaldybės Futbolo Akademija, kurios vaikai antrus metus sportuos Semeliškių gimnazijoje. Įteiktos padėkos gimnazijos direktorei Astai Dzikevičienei ir sporto entuziastui Juozui Gudeliūnui, kurių dėka ir vyksta futbolo treniruotės Semeliškėse.

Rugsėjo 1-oji

   Rugsėjo 1-oji Elektrėnų sav. Semeliškių gimnazijoje. Tegul kiekviena mokslo diena dovanoja pažinimo džiaugsmą!

Semeliškių gimnazijos dienos stovykla „Vasaros taku“

   Vasara nuskubėjo, prabėgo, paliko pačius gražiausius prisiminimus. O kelionių prisiminimai, fotonuotraukos, patirti įspūdžiai sugulė į širdžių laikmenas. Sugulė ir ten pasiliko...

TU TIEK MUMS DAVEI MILŽINŲ

   Rugsėjo 2 d. Semeliškių gimnazijoje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo narys Kęstutis Vilkauskas, kuris įteikė diplomą III gimnazijos klasės mokinei Agilei Melichauskaitei, užėmusiai II vietą 9-12 klasių grupėje piešinių konkurse "TU TIEK MUMS DAVEI MILŽINŲ", skirtame Lietuvos nepriklausomybės šventėms: Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Padėka už dalyvavimą piešinių konkurse įteikta III gimnazijos klasės mokinei Miglei Bartasevičiūtei. Mokinėms konkursui pasiruošti padėjo dailės mokytoja Eglė Matonienė.

2021-2022 m.m. archyvas
2020-2021 m.m. archyvas
2019-2020 m.m. archyvas
2018-2019 m.m. archyvas
2017-2018 m.m. archyvas
2016-2017 m.m. archyvas
2015-2016 m.m. archyvas

Nuorodos

Lietuvos mokinių parlamentas